Tuinaanleg op een natuurlijke manier

Hoveniersbedrijf Erik vd Berg realiseert tuinontwerpen, tuinaanleg en tuinonderhoud Voor de aanleg van uw tuin werken wij hoofdzakelijk met natuurlijke materialen zoals natuursteen, gebakken materialen, graniet, kinderkopjes, scoria bricks e.d. Daarnaast werken we met op maat gemaakt Oudhollands beton. Deze materialen hebben als voordeel dat ze kleurecht en duurzaam zijn en hebben algen weinig grip op dit materiaal. Een nieuw product waar wij de laatste jaren gebruik van maken is Ceramiek.

Goed doordacht tuinontwerp

Uitgangspunt van elke tuin die we aanleggen is een goed doordacht (schets)ontwerp. Deze komt tot stand in nauw overleg met onze opdrachtgevers, waarbij wij de rol aannemen van adviseur. Door aspecten als ligging, lichtval en grondsoort toe te voegen aan de tuinwensen, levensstijl, budget en gewenste intensiviteit van tuinarbeid komen we tot een passend, op maatgemaakt tuinontwerp.

Uw tuinaanleg, onze werkzaamheden

Hoveniersbedrijf Erik vd Berg is een kleinschalig tuinbedrijf, maar heeft een breed pakket aan vaardigheden in huis. Bij de aanleg van uw tuin zullen we bijna alle werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Bij grote projecten werken wij samen met vaste onderaannemers en ZZP-ers die aan dezelfde hoge kwaliteitseisen en normen als waar we zelf voor staan. Vraagt uw tuinaanleg om de volgende werkzaamheden? Dan voeren wij deze in eigen beheer voor u uit.

  • Grondwerk
  • Houtwerken damwanden vlonders pergola’s
  • Bestrating
  • Waterpartijen vijvers watervallen
  • Staal constructies pergola’s looppaden erfafscheidingen kunstwerken
  • Beplanting
  • Verlichting
  • Metselwerk zitmuren grondkeringen

Voor het realiseren van houtwerken streven wij ernaar om zoveel mogelijk houtproducten te gebruiken die voorzien zijn van het FSC keurmerk. FSC, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk.